Werkboek: Maak je eigen POP

In 2004 heb ik in samenwerking met Yolanda Buchel mijn eerste boek “Maak je eigen POP” geschreven. Dit werkboek helpt je de regie te nemen over je loopbaan en koers te bepalen. Dit lijkt eenvoudig maar blijkt in de praktijk zonder hulp lastig te zijn.

 

Ben jij op een punt aangekomen waarop je grip op je loopbaan wilt hebben? Wil je zelf sturen? Durf je jezelf te ontdekken? Ben jij bereid daarvoor risico’s te nemen en tijd in jezelf te investeren? Maak dan gebruik van de kansen die “Maak je eigen POP”, werkboek voor persoonlijke ontwikkeling je biedt en verras jezelf.

 

Een POP is een Persoonlijk Ontwikkelings Plan.

Het geeft inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Stap voor stap verzamel je informatie over jezelf, alsof je op zoek bent naar de ontbrekende stukjes van een legpuzzel. Als je de puzzel compleet hebt, heb je een beeld van jouw inspiratie, interesses en wensen.

Aanleiding van dit boek.

Werknemers bij Philips hadden eens per jaar een ontwikkelgesprek. Hierbij werd er vanuit gegaan dat iedereen een POP had en zo niet, dit zelfstandig kon opstellen. Dit bleek voor de medewerkers een flinke uitdaging te zijn. Ter ondersteuning heb ik toen een werkboek geschreven. De behoefte hieraan bleek groot te zijn, niet alleen bij Philips maar ook breder op de markt. In samenwerking met een uitgever is het werkboek herschreven naar een volwaardig boek. Inmiddels zijn er heel wat exemplaren verkocht.

"Hulp is fijn maar je
moet het zelf doen"
Maak een keuze