"Blijf dichtbij jezelf"
Noloc loopbaancoach

Wie ben ik?

Mijn naam is Sharon van Leest en ik houd me ruim 20 jaar bezig met de ontwikkeling van de werkende mens. Dit doe ik als trainer, loopbaancoach en opleidingskundige. Leren is onlosmakelijk met mij verbonden. Het zit in mijn vezels. Tijdens mijn loopbaan heb ik gemerkt dat anderen veel aan mijn kennis, ervaring en persoonlijke wijsheden kunnen hebben. Ik nodig je uit om hier gebruik van te maken, zodat je zelf regie kan nemen voor jouw ontwikkeling.

Waarom loopbaancoach?

Mijn passie:

Uit beroepentesten in mijn puberteit kwam het beroepenadvies van fietsenmaker of banketbakker. Na het afronden van MAVO en HAVO ben ik als bloemenverkoopster op de markt gestart. Maar mijn echte loopbaan is in 1996 als operator bij Philips begonnen. Al snel wilde ik meer, mezelf verder ontwikkelen en blijven leren. Via diverse interne functies ben ik op de opleidingsafdeling gaan werken. Dit was een schot in de roos. Hier ontdekte ik mijn vlam: LEREN.

 

Loopbaancoach:

Ik ben gestart met de opleiding Opleidingskunde en al snel volgde mijn 1e boek over persoonlijke ontwikkelingsplannen: “Maak je eigen POP”. Dit bracht mij bij mijn volgende baan, loopbaanadviseur in de bouw. Hier heb ik veel vaardigheden op het vlak van communicatie en loopbaanadvies ontwikkeld. In 10 jaar tijd heb ik veel mensen met verschillende loopbaanvragen, individueel naar een volgende loopbaanstap begeleid.

Wil jij...
een vrijblijvend
coachgesprek
aanvragen?
Sharonwerkt.
Ik ben daar waar ik wil zijn. Het klopt.

Trainer:

 

Daarna ben ik als trainer bij CINOP aan de slag gegaan. Vier keer per week stond ik als trainer voor een groep werkzoekenden. Het aanbod bestond uit individuele loopbaancoaching en trainingen. Vanuit een hersteld zelfvertrouwen mensen door gesprekken, trainingen en opdrachten naar hun mogelijkheden laten kijken. Alleen en toch samen bleek een goede combinatie te zijn. Ik ontdekte hoe leuk ik het vind om zowel individueel als met groepen te werken.

 

"Leren is ontdekken wat je al weet"
“Wees
lief voor
jezelf”

Wie is Sharon nog meer?

Naast trainer en loopbaancoach ben ik moeder van 2 kinderen en partner van Richard. Dit maakt mij een rijk mens en als gezin hebben we als motto: “Spaar geen centen maar mooie momenten”. Ik ben een levensgenieter, realist en doorzetter.

 

Verlies:

In 2015 ben ik in korte tijd mijn vader, bonusvader en moeder verloren. Dit heeft enorme impact op ons gezin gehad en nog. Het heeft mij de tijdelijkheid van ons bestaan enorm laten voelen. Deze ervaring helpt mij als trainer en loopbaancoach bij het begeleiden van mensen die hun ontslag krijgen. Ook dat gaat over verlies.

 

Samen en helpen:

Samen maakt dingen leuker of dragelijker. Ik zoek de nabijheid van fijne mensen op. Zowel zakelijk als privé. Het einddoel is niet altijd zaligmakend, de weg er naar toe soms des te meer. Heb je een vraag, stel die aan mij en daar waar mogelijk help ik je, met veel plezier.

Wat anderen van mij vinden...

Ingrid Koppelman
Sharon, wat was ik blij met jou als trainer tijdens de workshops Werken aan Werk. Ik heb veel van je geleerd. Je bezit de kwaliteit om niet alleen veel kennis over te dragen, in duidelijke taal, maar ook om met veel gevoel en zicht op de persoon te luisteren naar wat iemand beweegt. Ik heb het zelf ervaren maar ook gezien bij anderen in de workshops dat je net even dat zetje in de goede richting weet te geven. Ik voelde me volkomen op mijn gemak én gezien bij jou in de groep. Het herstel in zelfvertrouwen wat jij in no time geeft, is misschien wel je grootste kracht. Sharon, en het team Werken aan Werk, super bedankt!
Peter Schoenmakers
Sharon: je zit in mijn top 3 van mensen van wie ik de afgelopen 25-30 jaar workshops e.d. gekregen heb. Je bent prettig in de omgang, goed benaderbaar, praktisch en kundig, je staat er als jezelf in (en niet zoals de doorsnee coach, die zich kan verschuilen achter taalgebruik en houding) en je zet je gezonde verstand in (wie doet dat nog tegenwoordig?
Jolanda van Gaalen
Sharon, bedankt voor de leerzame workshops die ik gevolgd heb bij Werken aan Werk. Ik heb er veel van geleerd en ook weer veel over mezelf geleerd! Ik vond het geweldig hoe Sharon haar jarenlange kennis naar ons overbracht. Ze vind je pijnpunten en maakt het bespreekbaar. De workshops waren met maximaal 12 personen, die elkaar in hun waarde laten en waar Sharon haar positiviteit over laat gaan. Na elke workshop ging ik weer vrolijk en opgewekt richting huis, ik had meer kennis gekregen en was weer een stap dichter bij mijn nieuwe loopbaan. Ik zal voor iedereen de workshop van Sharon aanbevelen, TOP!
Maak een keuze